SOLSKENSKÅL
Jag brukar kalla mjölksyrad vitkål eller spetskål med ingefära och gurkmeja för solskenskål, både för att den är gul som en sol men också för att den piggar upp. Jag brukar göra både solskenskål och mjölksyrade morötter under hösten och vinterhalvåret, och det går faktiskt bra med köpta grönsaker. Så det så!
Jag gillar mjölksyrade grönsaker och äter dem som tillbehör och boostar mina tarmar! Mjölksyrabakterier som produceras hjälper till att återställa balansen i tarmen och kan lindra problem med matsmältningen.
Fermenterad mat är också bra för immunförsvaret! Det sägs att 70% av immunförsvaret finns i tarmen och bakterier som lever i tarmen har en betydande inverkan på ditt immunsystem.
Idag pratade vi i insta-liven om fermenterade grönsaker, vitkål med olika smaker. Jag har provat många olika recept men gillar faktiskt det mest enklaste som @surtantens gör:
1 kg vitkål/spetskål
1 msk salt
1 bit ingefära
2 tsk malen gurkmeja
Nu låter jag burkarna stå framme i två veckor innan jag ställer in dem i kylen på eftermognad. 💛
Ett svar på “Solskenskål”