Tips på körsbärsurtagare

Asså det har kommit många härliga frågor om hur jag kärnar ur körsbär och hur får man till det på bästa enklaste sätt?!

Innan jag investerade i min fancy makapär till urkärnare så använde jag tekniken med vinflaska. Jag vet inte vilken sorts vinflaska som är bäst till detta om det är vin som passar för det gröna köket eller ett sött dessertvin som passar till körbärsmarmelad och en god ost… 😂 Jag skojar, dina körsbär har nog ingen åsikt om vad vinflaskan har haft för innehåll innan du använder den till att stansa ur körsbären.

Med en vinflaska och en “ätpinne” av bra storlek fixar du en hemmagjord körsbärsstans på nolltid. Inte lika praktisk som en riktig variant men tillräckligt bra för att rekommenderas! Du placerar körsbärbäret ovanpå mynningen och trycker till med din stans (pinne).

En annat verktyg som skulle kunna användas ett verktyg som ser ut som ett träningsverktyg för händer och underarmsmuskler. Ni vet en som man klämmer ihop och släpper med motstånd. Tror att det kan heta olivurkärnare eller kanske till och med körsbärsurkärnare om vi har tur. Jag har inte en sådan utan gick direkt till min superheta coola urkärnare från flaskmodellen.

Min urkärnare köpte jag in för några år sedan från amazon, nöden har ingen lag och ibland måste man. Hittade ingen återförsäljare och visste att det fanns bra varianter i Tyskland så då blev det en sån. Den har bara delvis blivit testad då fåglarna brukar hinna innan mig men i år, då jäklar har den fått bevisa vad den går för!

Jag tänker att jag vill uppmana alla grossister och upphandlare att ta in denna pryl, det kommer bli en hype! Promise! Helt genialisk och fantastisk, lite småkär i den faktiskt. 😍

Och ja jag fortsätter att skörda körsbär de allra sista, fryser och torkar det mesta, kanske att jag ska göra en god körsbärsmarmelad till smakrika ostar… Någon tips på god smaksättning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *