Jag gillar ju att ta vara på det mesta i matväg och odling så ibland blir det nya favoriter så som betor med dijonsenapsvinegrette och ingefära. Igår grävde jag fram de sista av gulbetorna som jag har odlat i år och jag vet inte än om de blir mina favoriter till julen eller om jag prövar något nytt. Vi får se vad det lider.
Oavsett, så tänker jag att jag delar lite recept här, både på betorna som passar till julbordet, gott och blandat relaterat till julens smaker och vad vi kan göra med matrester.
Några enkla tips gällande julens matrester är ju att äta dem men kanske att göra nya varianter av dem eller komplettera med något som piffar upp? Det där med att skapa “nya” maträtter av det som redan finns är både roligt och spännande tycker jag och ibland blir det riktigt bra till och med. Jag är ju en person som inte är så förtjust i julmat och tycker ganska snabbt att jag vill ha något annat och det blir det ju faktiskt om man gör något annat av dem.
Sen vill jag ju gärna förespråka mat utifrån säsong och kanske även ifrågasätta normerna om så här har vi alltid gjort och det här behöver alltid finnas på julbordet. Ibland är det trevligt med nyheter och det kan också vara bra att pausa sina vanliga vanor för att få längta lite.
Gott i vintertid med julsmaker
Med det önskar jag en god jul och hoppas att ni har det fint!
Glöm inte att ta hand om varandra!