Experiment på äppelavfall

I mina odlingar vill jag på alla sätt jag kan ta tillvara på det avfall som trädgården ger, jag bygger jord och komposterar så mycket jag kan. Oftast när jag har äpplen som är oätliga brukar jag gräva ner dem som jordförbättrare men nu ska jag prova nåt annat.

Jag har samlat alla äpplen från gräsmattan i omgångar och hink efter hink burit till min gröna soptunna. Det är en tunna som jag har borrat några hål långt ner och som jag brukar ha som en större jordfabrik med bokashi.

Det är ett fantastiskt äppelår, men mycket av skörden är angripen och har ramlat ner och ruttnat. Mycket oätliga äpplen betyder mycket att städa upp eller jordförbättrarmaterial.

Jag fortsätter att fylla min gröna soptunna med ruttna äpplen och varva med bokashiströ. Ett spännande projekt som jag hoppas ska ge fantastisk näringsrik jord så småningom.

Jag ställer tunnan på en plats där jag vill gödsla, om jag har tur kommer det mycket vätska från äpplena som får rinna rakt ner i jorden. Vi får se hur det hela slutar! Nu ska jag lägga mig raklång och bara vara, sååå sjukt ont i ryggen efter dagens insamlande. Ja ja, vad är väl en bal på slottet?!

Vad brukar du göra med dina äpplen som är oätliga?

Ett svar på “Experiment på äppelavfall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *